Calgary Flames Bästa Hockeyspelare Listade från Historien

Calgary Flames har en historia fylld av storartade talanger som har satt outplånliga spår i klubben och NHL. Från dynamiska målskyttar till defensiva kämpar, dessa spelare har visat upp oöverträffad skicklighet och beslutsamhet, förtjänat utmärkelser och beundran från fans över hela världen. Deras bidrag både på och utanför isen har befäst deras status som ikoner för sporten, för alltid ihågkommen för deras inverkan på Flames arv.

 • Satsade på Countryn efter karriären och pekas ut som konspirationsteoretiker
 • Blev en av NHL:s yngsta assisterande kaptener i Calgary Flames
 • Svensken som tilldelades “Good Guy” utmärkelsen
 • Avlossar ett av världens hårdaste SLAGSKOTT

Calgary Flames hockeyklubb bildades 1972 som Atlanta Flames innan de flyttade till Calgary 1980. Laget köptes upp av Nelson Skalbania och en grupp Atlanta-baserade affärsmän för att undvika konkurs.

Klubben hittade så småningom sitt hem i Calgary, Alberta, där det sedan dess har blivit ett älskat inslag i stadens hockeylandskap.

Under hela sin historia har Calgary Flames nått betydande framgångar, bland annat vunnit Stanley Cup 1988-1989. Dessutom har Flames gjort många slutspel och har producerat flera Hall of Fame-spelare, vilket lämnar en outplånlig prägel på denna liga.

1. Johnny Gaudreau – “Calgary Flames Speedkula”

Fullständigt namn: John Michael Gaudreau
Nationalitet: Amerikansk
Född: 13 augusti 1993
Position: Vänster forward
Spelade i klubbar: Calgary Flames, Columbus Blue Jackets
Karaktärsdrag: Snabb, kreativ, spänstig
Poäng i Calgary Flames: 609
Mål i Calgary Flames: 210
Matcher Spelade: 602

Vem har varit en av dom mest framstående hockeyspelarna i Calgary Flames? Johnny Gaudreau, forwarden vars skicklighet och snabbhet har lämnat både fans och motståndare i vördnad. Sedan han gick med i Flames har Gaudreau etsat in sitt namn i klubbens historia och blivit en av de bästa spelarna som haft på sig den röd, vita klubb tröjan.

Gaudreaus resa till hockeyklubben Calgary började när han draftades av Flames i den fjärde omgången av 2011 års NHL Entry Draft. Hans ankomst till Calgary markerade början på en era definierad av hans bländande spelförmåga och medfödda hockeysinne.

Gaudreaus snabbhet på isen är oöverträffad, utan större ansträngning manövrerade han förbi försvarare och skapade målchanser med sina snabba händer. Under hela sin karriär med Flames har Gaudreau konsekvent varit en drivande kraft bakom lagets framgångar, samlat poäng och fått många utmärkelser, inklusive NHL All-Star-val.

Hans dynamiska spelstil gjorde honom till en favorit bland fansen och en mardröm för motståndarnas målvakter. Gaudreaus inverkan sträcker sig bortom resultatlistan, eftersom hans ledarskap och beslutsamhet inspirerade hans lagkamrater att höja deras eget spel.

Det som gör Gaudreau till en av de bästa spelarna i Calgary Flames historia är inte bara hans imponerande statistik, utan också hans förmåga att prestera under press. Han trivdes i dessa lägen, levererar matchvinnande mål och assisterar när det verkligen behövs.

Johnny Gaudreau fick smeknamnet “Johnny Hockey” under sin karriär vid Boston College, där han vann Hobey Baker Award som NCAA:s bästa ishockeyspelare för män.

 • Gaudreaus smeknamn är “Johnny Hockey.”
 • Han vann Hobey Baker Award på college 2014.
 • Gaudreau är känd för sin exceptionella snabbhet.
 • Yngre brodern Matthew är också en professionell hockeyspelare

2. Mark Giordano – “Calgary Flames Kapten”

Fullständigt namn: Mark Anthony Giordano
Nationalitet: kanadensisk
Född: 3 oktober 1983
Position: Försvarare
Spelade i klubbar: Calgary Flames, Toronto
Karaktärsdrag: Envis, tålig, osjälvisk
Poäng i Calgary Flames: 509
Mål i Calgary Flames: 143
Matcher Spelade: 949

Ledarskap handlar inte om bara om ansvar. Det handlar även om att ta hand om dem som är under dina lågor”

Detta citat kapslar perfekt in Mark Giordanos roll som hjärtat och själen i Calgary Flames. Från hans ödmjuka start i Toronto är Giordanos resa till att bli en av Flames bästa spelare ett bevis på hans engagemang och uthållighet.

Under uppväxten var Giordanos passion för hockey uppenbar från en ung ålder. Han finslipade sina färdigheter på utomhusbanor och drömde om att en dag spela i NHL. Trots utmaningar på vägen, vacklade Giordano aldrig i sin beslutsamhet att lyckas, en egenskap som skulle definiera hans karriär.

See also  SKATT PÅ BETTING: "Så Blir Många Skatteskyldig" - (GUIDE)

Som Flames kapten visade Giordano med gott exempel både på och utanför isen. Hans arbetsmoral är oöverträffad, och hans engagemang för lagets framgång är orubbligt. Giordanos defensiva skicklighet och offensiva bidrag gör honom till en mångsidig spelare som kan påverka spelet på olika sätt.

Det som utmärker Giordano som en av de bästa spelarna i Calgary Flames historia är hans förmåga att höja sitt spel när det betyder som mest. Oavsett om det gäller att blockera skott, avvärja en offensiv attack eller att bidra offensivt, levererar Giordano konsekvent när hans lag behöver honom.

 • Giordano vann Norris Trophy 2019.
 • Giordano utsågs till den 19:e kaptenen i Calgary Flames historia.
 • Hade en syster som omkom i en bilolycka när han var 14.
 • Berömd för hans ledarskap, offensiva och defensiva färdigheter.

3. Matthew Tkachuk – “Lite för Tuff ibland”

Fullständigt namn: Matthew Brady Tkachuk
Nationalitet: Amerikansk
Född: 11 december 1997
Position: Vänster forward
Spelade i klubbar: Calgary Flames, Florida Panthers
Karaktärsdrag: Envis, skicklig
Poäng i Calgary Flames: 382
Mål i Calgary Flames: 152
Matcher Spelade: 431

Att vara hockeyspelare betyder att du måste vara tuff – fysiskt och mentalt. Men ibland skadar inte lite bus heller!

Tkachuk kommer från Scottsdale, Arizona, och kommer från en familj med ett rikt hockeyarv, där hans pappa Keith Tkachuk är en före detta NHL-stjärna. Från en ung ålder visade Matthew upp sin talang på isen, och blandade skicklighet med en busig kant som snabbt gjorde honom till en favorit hos fansen.

Tkachuks har en stark förmåga att komma in under motståndarnas hud, Han är inte rädd för att smälla i hörnet av rinken eller släppa handskarna när det behövs, vilket givit respekt från både lagkamrater och motståndare.

Det som utmärker Tkachuk som en av de bästa spelarna i Calgary Flames historia är hans förmåga att trivas i tuffa lägen. Oavsett om det är att göra ett avgörande mål eller att leverera en benkrossande tackling, har Tkachuk en förmåga att påverka när det betyder mest.

Matthew Tkachuk valdes som sexa totalt av Calgary Flames i 2016 NHL Draft, och han etablerade sig snabbt som en kraft att räkna med i ligan.

 • Tkachuk är känd för sin starka kroppsliga spelstil
 • Han är skicklig på att komma under motståndarnas hud.
 • Tkachuk har en stark hockeyhärstamning då hans far spelade 18 år.
 • Han är en av NHL:s yngsta assisterande kaptener

4. Sean Monahan – “Calgary Flames ‘Sniper'”

Fullständigt namn: Sean Peter Monahan
Nationalitet: kanadensisk
Född: 12 oktober 1994
Position: Center
Spelade i klubbar: Calgary Flames, Winnipeg Jets, Montreal Canadiens
Karaktärsdrag: Prickskytt, skicklig
Poäng i Calgary Flames: 462
Mål i Calgary Flames: 212
Matcher Spelade: 656

I hjärtat av Calgary slår passionen för hockey, och i spetsen för den passionen står Sean Monahan, Flames precisions skytt.

Monahan, som kommer från Brampton, Ontario, framstod som en lovande talang i juniorligorna innan han gjorde sitt avtryck i NHL. Hans förmåga att plocka poäng och hans hockey-IQ skiljer honom mot många andra hockeyspelare. Detta har gjort honom till en nyckelspelare för Flames sedan debuten.

Monahans dödliga skott och offensiva skicklighet gör honom till ett konstant hot på isen. Han är känd för sin förmåga att hitta baksidan av nätet i rätt ögonblick, vilket ger honom ett rykte som en av de bästa spelarna i Calgary Flames historia.

Sean Monahan var det sjätte övergripande valet i 2013 års NHL-draft och blev snabbt en hörnsten i Flames-listan och befäste sin plats som skyttekung i ligan.

 • Monahan gjorde över 30 mål under flera NHL-säsonger.
 • Han har Flames-rekord som yngste målskytt.
 • Monahan spelade juniorhockey för Ottawa 67
 • Han är känd för sitt precisionsskytte och sitt spelskapande.

5. Mikael Backlund – “Calgary Flames Bästa ´Good Guy´”

Fullständigt namn: Mikael Lars Backlund
Nationalitet: Svensk
Född: 17 mars 1989
Position: Center
Spelade i klubbar: Calgary Flames
Karaktärsdrag: Visionär, osjälvisk, pålitlig
Poäng i Calgary Flames: 519
Mål i Calgary Flames: 197
Matcher Spelade: 963

See also  SPELTIPS Tennis: (Tipsen, Spelformer, Spelbolag) - "Bli en Vinnare"

Mikael Backlund med sina svenska rötter var en viktig tråd som vävde samman ögonblick av briljans och beslutsamhet.

Född i Västerås, Sverige, återspeglar Backlunds resa till NHL hans orubbliga egagemang och uthållighet. Hans skickliga spel och defensiva skicklighet har gett honom erkännande som en av de bästa spelarna i Calgary Flames historia, men det är hans osjälviska och ledarskap som verkligen skiljer honom mot många andra.

Backlunds förmåga att förutse spelet och kontrollera flödet av spelet gjorde honom till en knutpunkt för Flames, vilket gav stabilitet och riktning i tider av osäkerhet. Hans arbetsmoral och ödmjukhet både på och utanför isen, gav respekt från både lagkamrater och motståndare.

Mikael Backlund draftades av Calgary Flames i den första omgången av 2007 års NHL Entry Draft, och genom åren har han blivit känd för sin mångsidighet och pålitlighet i alla situationer.

 • Backlund har fått mottaga Peter Maher  “Good Guy” Award.
 • Han har representerat Sverige i internationella sammanhang.
 • Backlunds defensiva färdigheter gjorde honom till en värdefull tillgång.
 • Sedan 2013 har han donerat $150 till välgörenhet för varje NHL-poäng han spelat in.

6. Jarome Iginla – “Calgary Flames Legend”

Fullständigt namn: Jarome Arthur-Leigh Adekunle Tig Junior Elvis Iginla
Nationalitet: kanadensisk
Född: 1 juli 1977
Position: Höger Forward
Spelat i klubbar: Calgary Flames, Pittsburgh Penguins, Boston Bruins, Colorado Avalanche, Los Angeles Kings
Karaktärsdrag: Målmedveten, skicklig, ledare
Poäng i Calgary Flames: 1095
Mål i Calgary Flames: 525
Matcher Spelade: 1219

Legenden säger att andan av hockeystorhet finns i Calgary Flames historiska förflutna, förkroppsligad av ingen mindre än Jarome Iginla, lagets älskade ikon. Men visste du att Iginlas resa till hockeystjärnor började med att han snörade på sig skridskorna i ung ålder och drömde om att en dag hissa Stanley Cup?

Han kommer från Edmonton, Alberta, och Iginlas framträdande plats i NHL drevs av hans oöverträffade arbetsmoral och beslutsamhet. Hans kombination av skicklighet, styrka och ledarskap gjorde honom till en kraft att räkna med på isen, vilket gav honom titeln som en av de absolut bästa spelarna i NHL klubben Calgary Flames historia.

Iginlas inverkan sträckte sig långt bortom hans imponerande statistik, eftersom hans smittsamma personlighet och laget-först mentaliteten gjorde honom väldigt omtyckt. Oavsett om han gjorde mål, levererade tuffa tacklingar eller stod upp för sina lagkamrater, gav Iginla alltid allt på isen.

Jarome Iginla är Flames ledare genom tiderna i mål, poäng och spelade matcher, vilket befäster hans arv som en av de största spelarna i klubbens historia.

 • Iginla är Flames största målskytt genom tiderna.
 • Han vann två OS-guld med Team Canada.
 • Spelat över 1500 NHL matcher.
 • Baseboll var Iginlas favoritsport innan hockeyn

7. Al MacInnis – “Flames Blålinje Bombare”

Fullständigt namn: Allan MacInnis
Nationalitet: kanadensisk
Född: 11 juli 1963
Position: Försvarare
Spelade i klubbar: Calgary Flames
Karaktärsdrag: Kraftfull, skicklig, målmedveten
Poäng i Calgary Flames: 822
Mål i Calgary Flames: 213
Matcher Spelade: 803

I skrifterna om Calgary Flames historia står ett namn ut som en symbol för defensiv dominans och offensiv eldkraft: Al MacInnis. Denna Nova Scotia-inföddas resa mot att bli en av NHL:s bästa spelare börjad hemma i ladan där han sköt slagskott mot en plywood skiva, för att senare i livet explodera på NHL:s resultattavlor.

MacInnis blomstrande slagskott blev legendarisk och slog rädsla i hjärtan på målvakter och försvarare med sina extremt hårda slagskott. Hans förmåga att kontrollera spelet från den blå linjen, tillsammans med hans ledarskap på och utanför isen, cementerade hans status som Calgary Flames-legend.

Al MacInnis fick Conn Smythe Trophy som (Mest värdefulla spelare) i slutspelet 1989 när Flames vann sitt enda Stanley Cup-mästerskap, och han är fortfarande en av de mest vördade spelarna i klubbens historien.

 • Han vann Norris Trophy som bästa försvarare.
 • MacInnis spelade över 20 säsonger i NHL.
 • Han är medlem i Hockey Hall of Fame. (2007)
 • En av NHL:s hårdaste slagskott genom historien

8. Miikka Kiprusoff – “Calgary Flames Väktare”

Fullständigt namn: Miikka Sakari Kiprusoff
Nationalitet: finsk
Född: 26 oktober 1976
Position: Målvakt
Spelade i klubbar: Calgary Flames (NHL)
Karaktärsdrag: Målmedveten, fokuserad, spänstig
Poäng i Calgary Flames:
Mål i Calgary Flames:
Matcher Spelade: 576

See also  Fotbollsdåren: Livebetting på Fotboll - (5 Viktiga & Avgörande Detaljer)

Precis som en tapper riddare som en gång skyddade riket, stod Miikka Kiprusoff  som väktaren av Calgary Flames nät, en ledstjärna av styrka och motståndskraft. Kiprusoff kom fram ur skuggorna av legendariska målvakter och skapade sin egen väg till storhet och fick hyllning som en av de bästa spelarna i Calgary Flames historia.

Kiprusoffs hockeyresa startade i Åbo, Finland, Hans exceptionella reflexer, orubbliga fokus och förmåga att stjäla matchen med spektakulära räddningar gjorde honom omtyckt för både Flames-fans och lagkamrater.

Kiprusoffs intryck sträckte sig långt bortom isen, hans lugnande närvaro och orubbliga beslutsamhet inspirerade hans lagkamrater. Oavsett om Kiprusoff stod inför en störtflod av skott eller drabbades av krämpor så vacklade aldrig Kiprusoffs kämparglöd för klubben.

Miikka Kiprusoff satte ett NHL-rekord med 10 shutouts under säsongen 2003-2004, vilket befäste hans arv som en av de största målvakterna i sin tid.

 • Kiprusoff vann Vezina Trophy som NHL:s bästa målvakt 2006.
 • Han har Flames rekord för flest segrar på en säsong.
 • Kiprusoff ledde Flames till 2004 års Stanley Cup-final.
 • Pensionerade sig med en imponerande räddningsprocent i karriären.

9. Lanny McDonald – “Calgary Flames Bästa Mustach”

Fullständigt namn: Lanny King McDonald
Nationalitet: kanadensisk
Född: 16 februari 1953
Position: Höger Forward
Spelade i klubbar: Calgary Flames, Colorado Rockies, Toronto
Karaktärsdrag: Målmedveten, karismatisk, ledare
Poäng i Calgary Flames: 406
Mål i Calgary Flames: 215
Matcher Spelade: 492

Visste du att Lanny McDonalds ikoniska mustasch är lika legendarisk som hans hockeykarriär? Den här eldiga forwarden från Hanna, Alberta, etsade in hans namn i Calgary Flames historia med sin stil att plocka poäng och för sitt ledarskap på och utanför isen.

McDonalds resa mot att bli en av de bästa spelarna i Flames historia började när han draftades av Toronto Maple Leafs. Det var dock med Flames som McDonald verkligen blomstrade, vilket ledde laget till sin första och enda Stanley Cup-seger 1989.

McDonalds inverkan sträckte sig dock bortom hans förmåga att plocka poäng; hans ledarskap och engagemang till spelet inspirerade hans lagkamrater att prestera ännu mer. Hans orubbliga glöd för klubben gjorde honom till en älskad hockeyspelare bland Flames-fans och en respekterad motståndare i hela ligan.

Lanny McDonald gjorde sitt sista mål för Calgary Flames i Stanley Cup-finalen 1989.

 • McDonald gjorde över 500 NHL-mål i karriären.
 • Han var känd för sitt kraftfulla slagskott.
 • Lärde sig åka skridskor vid 5 års åldern.
 • Bland de mest populära spelarna i Calgary Flames hockey historia.

10. Theo Fleury – “Calgary (Bästa) Countrysångare”

Fullständigt namn: Theoren Wallace Fleury
Nationalitet: kanadensisk
Född: 29 juni 1968
Position: Höger Forward
Spelat i klubbar: Calgary Flames, Colorado Avalanche, New York Rangers, Chicago Blackhawks
Karaktärsdrag: Envis, skicklig, tålig
Poäng i Calgary Flames: 830
Mål i Calgary Flames: 364
Matcher Spelade: 791

Vem höll i elden för Calgary Flames under 1990-talet? Theo Fleury, kraftpaketet i  en halvliters storlek (168 cm) vars snabba skridskoåkande och vassa klubbteknik väckte fansen och lämnade motståndarna i skuggan.

Fleurys resa mot sin storhet inom hockeyn drevs av hans obevekliga drivkraft och beslutsamhet. Trots sin lilla kroppsbyggnad spelade Fleury med en intensitet som är större än livet, tog sig orädd an motståndare och visade upp sin exceptionella skicklighet på isen.

Fleurys förmåga att fylla på resultattavlan och hans envisa spelstil spel gav honom en plats bland de bästa hockeyspelarna i Calgary Flames historia.

Theo Fleury var en viktig kugge i Calgary Flames Stanley Cup-vinnande lag 1989, och bidrog med minnesvärda ögonblick under hela slutspelet.

 • Avslöjade han blivit sexuellt utnyttjad av tränaren Graham James
 • Pekas ut som konspirationsteoretiker
 • Fleury gjorde över 1 000 NHL-poäng i karriären.
 • Fleury vann guld med Team Canada.
 • Hans nr 14 tröja pensionerades av Flames.
 • Musik karriär efter hockey, “My Life’s Been A Country Song” · Theo Fleury

Källa Statistik

NHL.com

Comments are closed.