Betalsätt – Så funkar eNets Betalnings- och Uttagsmetod

Medan ett stort antal företag försöker att nå en global status och erbjuda sina tjänster till världens alla hörn, är det inte alltid möjligt att nå samtliga marknader. Som ett resultat av detta, finns det många banker som sysselsätter sig med online-tjänster för specifika länder och/eller regioner. eNets är en av dessa banker och betaltjänsten är baserad i Singapore.

Fakta

Webbsida: www.nets.com.sg

eNets grundades 1985 och är ansett som det första och enda riktigt stora elektroniska betalningsföretaget från Singapore. Det var eNets som gjorde det möjligt för banker att utfärda betalkort i Singapore och företaget fortsatte att växa med introduktionen av CashCard och FlashPay Card.

Korten kan användas för kollektivtrafik och vid alla andra platser där eNets accepteras som en form av betalning.

Efter företagets expansion tog eNets ännu ett steg längre och utvecklade sitt eget betalningssystem online. Detta kan användas för att betala för köp på internet och för att fylla på spelkonton.

För att använda eNets online-system krävs det att du har ett bankkonto med en av Singapores banker. Alla de främsta bankerna accepterar eNets, banker som DBS Bank, OCBC Bank och United Overseas Bank (UOB), banken som äger eNets.

I dagens läge använder omkring 1 av 3 i Singapore eNets för betalningar online.

Använd eNets för att spela online

Först och främst så måste du kolla med din spelsida om de accepterar eNets som en betalningsmetod. Besök spelsidans insättningssektion och leta efter eNets bland alla de andra betalningsmetoderna.

Ibland så kan tjänsten gömma sig under en separat meny, som till exempel “Instant Banking”, missa alltså inte att kolla alternativ såsom dessa om du inte kan hitta ditt önskvärda betalningsalternativ.

Du kommer sedan att behöva ange hur mycket pengar du vill föra över, samt vilken Singapore-bank som ditt eNets-konto är anslutet med.

Du kommer omdirigeras till din online-bank och behöva slutföra samma information som vanligtvis frågas efter då du överför pengar via din online-tjänst.

När informationen är konfirmerad kommer du återigen att omdirigeras till spelsidan och pengarna bör finnas tillgängliga på ditt konto omedelbart.

Om du någonsin föredrar att använda ett bankkort, kan du göra så genom ett Visa eller MasterCard som är länkat med ditt eNets-konto. Även om eNets inte tar betalt för sina tjänster, kan banken som är länkad med ditt konto göra det, kolla alltså med din bank innan du använder eNets.

Tack vare ett samarbete med Skill så kan användare utnyttja eNets tjänster på många populära spelsidor, oddssidor, och online-casinon. Du kommer dock behöva registrera ett konto med Skill för att kunna använda eNets genom att ladda upp ditt Skill-konto med betaltjänsten.

Tyvärr så går det inte att ta ut några pengar från spelsidor med eNets. Du måste alltså hitta ett annat alternativ för uttag av potentiella vinstpengar.

Vi rekommenderar också att du alltid kontrollerar potentiella avgifter då du använder en uttagsmetod innan du begär ett uttag från en spelsida.

 

Fördelar med eNets

 • Eftersom eNets länkas med de största bankerna i Singapore, hanteras alla transaktioner på ett säkert sätt.
 • Om du har ett konto med en av Singapores banker, behöver du inte spendera tid med att registrera ett eNets-konto.
 • Din bankinformation kommer aldrig att delas med spelsidor online.
 • Insättningar till spelsidor är omedelbara.
 • Det finns inga avgifter associerade med eNets vid insättning av pengar.
 • Det går att använda eNets tjänster på mobila enheter.
 • Insättningsbegränsningarna är mycket höga, och du kan sätta in en stor summa pengar på en och samma gång.

Nackdelar med eNets

 • eNets går endast att använda om du bor i Singapore och har ett bankkonto med en av Singapores banker.
 • Du kan inte ta ut några vinstpengar från spelsidor via eNets.
 • Det går att sätta in stora summor pengar med eNets, något som kan vara problematiskt för spelare med spelberoenden.
 • Även om många spelsidor börjar att acceptera eNets, kan du behöva öppna ett konto med Skrill för att använda tjänsten.

 
 
 

Sammanfattning

eNets är ett betalsystem tillgängligt för människor med ett bankkonto i Singapore.

Säkerheten är av högsta kvalitet.

eNets tar inte ut någon avgift när du använder betalningsmetoden.

Du kan inte ta ut några pengar från spelsidor med eNets.

Vissa spelsidor kräver att du skapar ett konto med Skill om du vill använda dig av eNets.