AVSLÖJANDET: 3 Spel & Uppgjorda Match-Skandaler – (FOTBOLL)

Med de stora summorna av ärliga pengar lagda varje dag på att förutsäga resultatet på sportevangemang över hela världen, är det ingen överraskning att det finns många som försöker att lura systemet. De människor som har bäst möjlighet att influera en sporttävlings resultat är spelare och matchrepresentanter, och många har under åren lockats till matchuppgörelsens skumma värld.

HELA LISTAN – Odds sidor med Bäst Spelmarknader – (NYLIGEN UPPDATERAD)

  • Tror du inte att matcher gjorts upp genom historien
  • Tror du att uppgjorda matcher bara sker i skumma ligor
  • Tror du att kända spelare aldrig är inblandad

Då tror du helt fel, i denna artikel ska vi visa dig precis tvärtom…

1# – 1964 Brittisk fotboll-bettingskandal

I 1962 tog före detta Swindon Town, Plymouth Argyle, St Johnstone och Mansfield-fotbollsspelaren Jimmy Gauld sina första steg in i matchuppgörelse när han diskuterade ämnet med den före detta lagkamraten och Sheffield Wednesday-spelaren David Layne.

Det bestämdes att Layne och tre av hans medspelare kunde se till att Wednesday skulle förlora sin match mot Ipswich Town den 1:a december 1962. Planens framgång fick Gaulds syndikat att fortsätta med sin verksamhet och under de kommande två åren mutades många fler spelare till att skänka bort matcher för pengar.

1

Fotboll från hela världen

Grym Kundtjänst

Alltid höga fotboll odds

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

2

Höga Odds på Fotboll

Riktigt bra fotbollsutbud

Många Spelmarknader

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

4

Fotboll från hela världen

Grym Kundtjänst

Alltid höga fotboll odds

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

Dock var bluffen kortlivad då Sunday People-journalisten Michael Gabbert uppmärksammades om de olagliga aktiviteterna och började avslöja skandalen.Efter att han utnämnts som operationens ledare sålde Gauld sin historia till samma tidning som avslöjat honom i utbyte mot £7,000.

Som resultat skickades totalt 10 före detta eller nuvarande spelare till rättegång i Nottingham 1965. Gauld dömdes till fyra år i fängelse medan de nio andra fick straff som sträckte sig från fyra till 15 månader. 23 andra spelare åtalades så småningon för andra relaterade anklagelser.

BESÖKSMÅL – 16 Största Arenorna i Europa – (FOTBOLL)

Sju av spelarna blev dessutom avstängda från fotboll på livstid efter deras frigigning från fängelset tills en FA-regeländring 1971 gav dem rätten att överklaga.

Fyra av spelarna återvände till fotboll i någon form

En av spelarna som fängslades var Everton-spelaren och före detta engelska internationella Tony Kay som även var en ligatitelvinnare med Merseyside club. Istället för att återvända till fotboll fortsatte Kay med sin kriminella karriär och fick senare spendera 12 år på flykt i Spanien efter att ha genomfört diamantbedrägeri.

2# – Calciopoli & Scommessopli

En av världens mest kända skandaler över alla tider och den största i Europa någonsin under den tiden avslöjades i Italien 2006. Calciopoli-skandalen chockade hela fotbollsvärlden och orsakade stor skada för den italienska fotbollens image och trovärdighet.

Den mest chockerande aspekten av resultatet var antalet högprofilierade lag som var involverade och korruptionens djup. Ett nätverk över individer från kända klubbar såsom Juventus, AC Milan, Lazio, Fiorentina och Reggina var alla delaktiga i att försöka påverka fotbollsmatchers resultat.

See also  Arena Guide: Alla 12 EM Arenor 2020 - (KOMPLETT LISTA)

Planen involverade tränare, klubbrepresentanter och domare, och utredningen ledde till straff för fem lag och 19 individer. Turin-sidan Juventus degraderades så småningom till B-serien, fick 9 poäng avdragna, och berövades från sina A-serietitlar från 2005 och 2006 och förbjöds från att tävla i UEFA Champions League 2006-2007.

LISTAN – 11 Största Fotbollsarenorna i Sydamerika – (Sevärt)

Andra straff inkluderade poängavdrag för Reggina, Fiorentina, Milan och Lazio. För Juventas innebar det den första nedflyttningen i deras historia och en flykt av uppmärksamade spelare inklusive Zlatan Ibrahimovic, Lillian Thuram och Fabio Cannavaro.

Utredningarna kastade en skugga över italiensk fotboll inför 2006:s Världscupsfinal i Tyskland, men trots tvisten lyckades Italien vinna turneringen. Vinsten förde många spelare en stor lättnad som hade påverkats men inte varit involverade i skandalen.

I fallet Calciopoli kopplades inte anklagelserna om matchuppgörelse direkt till betting och det verkar som att matcherna riggades för strategeiska anledningar som gynnade de enskilda klubbarna. Det här står i kontrast till den efterföljande Scommessopoli-skandalen 2011-2112 som handlade om att matchresultat köptes för pengar enbart i syfte att utnyttja spelmarknaderna.

Den här skandalen gav mindre uppmärksamhet över världen men den involverade mer än 20 klubbar och minst 60 individer inklusive spelare och tränare från de tre bästa divisionerna i Italiensk fotboll.

BESÖK – 20 Största Fotbollsarenorna i Storbritannien 

Skandalen började när Marco Paoloni, första lagmålvalkten i Cremonese, åtalades för att ge lugnande till sina intet ont anade lagmedlemmar för att äventyra deras prestanda och påverka spelets resultat. Paoloni övertalades att delta i bluffen av en spelgrupp med kopplingar till organiserad brottslighet.

Den här incidenten utlöste en enorm utredning och ledde till flera åtal och vidare utredningar över de följande två åren. Än idag dyker ovanlig spelaktivitet och matchuppgörelse upp i Italiensk fotboll.

See also  15 STEG: Hur Man Vinner På Spel På Fotboll - "Den Enkla Guiden"

3# – Fallet Bochum

I 2009 avslöjade tyska utredare en olaglig bettingliga som hade gjort upp 320 matcher i alla professionella nivåer i 12 europeiska länder. Gruppen leddes av två kroatiska bröder som drev den från en basstation i Tyskland och totalt 16 människor arresterades så småningom.

Majorieten av matcher ägde rum under ligor i Tyskland, Schweiz och Turkiet men matchuppgörelsen utvidgades til UEFA Champions League och kvalmatcher för Europeiska ligan.

VÄRLDENS STÖRSTA – 22 Största Fotbollsarenorna i Världen

Brottslingarna utnyttjade Asiatiska spelmarknaders likviditet och tjänade miljoner euro i vinst varje år. Genom ett system av agenter lyckades de lägga stora insatser på att förutsäga matchresultat och antalet mål som skulle göras i en match.

De betalde spelare och domare stora summor pengar för att försäkra att resultaten inträffade och de fick till och med en medbrottsling i UEFAs urvalsjurygrupp att hjälpa dem i kontinentala tävlingar. Det komplexa sätt som de spelade på gjorde dem nästan omöjliga att spåra och bluffen upptäcktes som en följd av en annan hemlig utredning i ett organiserat knark- och prostitution-ståhej.

Comments are closed.