Labouchere Systemet

Labouchere systemet har en väldigt kunglig historia som sträcker sig tillbaka till drottning Victorias tid. Historian säger att drottningens finansminister, Henry Labouchere älskade att spela roulette. Därför tror man att han är uppfinnaren av Labouchere systemet. Detta har dock aldrig bekräftats och är endast spekulation. En sak som inte lämnas till spekulation är emellertid att Labouchere systemet har blivit ett populärt system bland roulett fanatiker.

Att spela med systemet

Till skillnad från Fibonacci systemet, där en sekvens med siffror ges till spelaren, så för spelaren själv hitta på en helt egen sekvens med siffror i Labouchere systemet. Ett grundläggande exempel på en sådan sekvens är 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7. Spelaren kommer börja spelet genom att göra sin satsning. Systemet ger spelaren formeln de behöver för att veta hur dessa insatser skall göras.

Formeln enligt sekvensen som valts ovan: 1+7=8. Ser du hur du får 8? För att få 8 så adderas den första och den sista siffran i sekvensen. Om du vinner omgången så stryks den första och sista siffran(2, 3, 3, 5, 6, 4). Om du förlorar omgången så förlänger du sekvensen med summan av den första och den sista siffran (1, 2, 3, 3, 5, 6, 4, 8). Helt enkelt så blir linjen kortare om du vinner och längre om du förlorar.

Fördelar med systemet

Systemet kräver inte att spelaren ska vinna konstant för att de ska nå sina mål, även om de förlorar ett par rundor. Systemet kan garantera att spelaren endast adderar ett nummer varje gång de förlorar och drar bort 2 varje gång spelaren vinner.

Det är beräknat att spelaren endast behöver vinna en tredjedel av gångerna medan man spelar roulett, vilket är nog för att hålla en nummer sekvens. Målet bör förövrigt vara att få bort alla nummer ur sekvensen.

Likheter med Martingale Systemet

På grund av sin likhet med Martingale systemet så kallas det ibland det delade martingale systemet. I båda systemen så ökar spelaren sina insatser när den förlorar. Skillnaden är att i Martingale systemet så dubblar du insatsen medan i Labouchere systemet dubbleras insatserna, men mer gradvis.

Nackdelar med systemet

Precis som de andra systemen så har Labouchere systemet sina nackdelar. Om en spelare börjar förlora insatser hit och dit så kommer det leda till stora förluster. Och vad det gäller systemets regler så kommer spelaren behöva lägga till ett nummer och sedan lägga ihop det med det första numret. Säg att du satsar $50 men förlorar. Enligt sekvensen ovan skulle sekvensen bli 1, 2, 3, 3, 5, 6, 4, 8, 50. Nästa insats skulle bli $51. Säg att du fortsätter förlora och linjen bir längre och längre och insatserna högre och högre. Kanske till den punkt där kasinot hindrar dig från att satsa högre summor. Alltså kommer din spelbudget sakta sina.

Ta sig ur denna situation

Om du finner dig själv i denna situation där insatserna blir högre och högre så kan du bryta upp talet 20 i mindre siffror. Till exempel kan man bryta upp 20 i 5, 5, 4, 2, 4. Detta kommer resultera i att linjen blir längre och du kommer vara längre från ditt mål att få slut på alla siffror.

Labouchere systemet är idealiskt för en spelare som har en exakt summa som de vill vinna. Folk är även kapabla att avsluta sin sekvens och lämna roulettbordet med lite pengar.