Måltipset – Lär dig Hur man spelar på Måltipset

Måltipset

Svenska Spel har många populära spelformer och Måltipset är en av dem. Måltipset hade sin första omgång 26 mars 1983 och har sedan dess spelats av tusentals svenskar varje vecka. Här handlar allt om att kunna tippa på vilka 8 av 30 fotbollsmatcher som kommer innehålla flest mål.

Det mest fantastiska med detta spel är att om man är ensam med 8 rätt är man alltid garanterad minst en miljon kronor! Skulle vinsten understiga miljonen bjuder Svenska Spel på mellanskillnaden.

Hur spelar man?

För att kunna vara med i Måltipset ska du fylla i och lämna in en kupong med dina spelrader. Det går att göra både hos spelombud eller på Svenska Spels egen hemsida. Att göra det via internet blir dock lite billigare då det inte tas ut någon inlämningsavgift och det finns heller inget krav på att du måste spela ett visst antal rader (hos spelombuden gäller minst fyra stycken).

Hur många rätt måste jag få på Måltipset?
Du vinner på:  8,7,6 & 5 Rätt

Välj mellan olika system
När du tippar kan du välja mellan enkelrader, reducerade system eller matematiska system. Har man svårt för att bestämma sig finns Xperten till hjälp. Använder man sig av det får man rader baserade på tio olika experters råd.

Matcher med lika många mål
Om flera matcher skulle råka ha lika många mål så att resultatet inte riktigt går att räkna ut, prioriteras bortamålen. En match med resultatet 1-4 har alltså större chans att bli rätt än vad 4-1 har, trots att det egentligen är precis lika många mål om man kollar på det totala antalet.

RELATERAT SPEL
En annan variant är SUPERSCORE som du kan spela hos Unibet.

Vad kostar det att spela på Måltipset?
En enkelrad kostar 2,50 svenska kronor och själva måltipset avgörs en gång i veckan, oftast på en lördag eller söndag. För att kunna vinna några pengar överhuvudtaget behöver man ha minst fem rätt och som tidigare nämnt ger åtta rätt de största vinsterna.

Du kan bli multimiljonär
För varje gång någon inte får alla rätt läggs vinstpengarna på i vinstpotten för nästa omgång, lite som en progressiv jackpot med andra ord. Tack vare detta får de lyckliga alla-rätt-vinnarna en rejäl summa in på kontot! Den största vinst som delats ut hittills låg på över 24 miljoner kronor.

Joker

Varje måltipskupong erbjuder en Joker-rad. Den raden är ditt egna kupongnummer och du får använda jokernumret som en lottorad om du vill vara med i jokerdragningen. Detta är helt och håller baserat på slumpen, så det gäller att ha turen på sin sida. För att vinna här krävs minst sju rätt på jokernumret, då blir man garanterad en vinst på minst 10 miljoner kronor, inte illa alls. För att lägga till detta behöver man lägga mellan 10 och 30 kronor extra vid sitt köp.