VM Analys Brasilien 2014

Expertens 22 VM Analyser för vinnare inför Världsmästerkapet i Brasilien

“Bli snuskigt rik du med under FIFA Mästerskapet i VM, hitta ditt spel”

 

FIFA världsmästerskapet handlar om att stödja ett land eller ett favoritlag, och det blir inte större än som det blir i år i Brasilien. Värdlandet är bestämt att arrangera detta världsmästerskap, medan Spanien ska försvara sin titel som mästare. För proffsbettare är utbetalningarna och oddsen riktigt bra. Om du planerar att satsa på FIFA världsmästerskap så får du här 22 VM analyser.

1) Värmefaktorn

varmt-brasilien-tysklandMånga tror att hettan inte kommer att påverka så mycket, men sen har vi det vi såg på FIFA Confederations Cup 2013. Länder som Japan, Italien och Spanien hade riktigt svårt att träna och spela i hettan. Detta VM kommer därför i år att vara extra fördelaktigt för de varmare länderna. Sydamerika och Centralamerika samt afrikanska länder har en fördel i det varma klimatet eftersom de är vana vid det.

Håll koll på värmen innan matcherna
Igrupp D-matchen mellan Uruguay och England kommer till exempel Uruguay ha vädret på sin sida.

# Live betting Tipset
Tipskocken FacebookOm du ser att ett lag lider av värmen vilket kanske inte är så lätt att se, men nu när du är medveten om det så kan det vara läge att hålla extra koll på det och sitta redo och betta live under matchens gång emot dom.

Här finns ett bra läge för ett sämre lag att skrälla, vilket ger bra utdelning om du är med på noterna.


2) Sydamerikansk stil

SydamerikaVärldsmästerskapet äger rum i Brasilien, vilket inte nödvändigtvis innebär att Brasilien är starkast. Andra sydamerikanska länder som Argentina, Uruguay, Chile, och Colombia har också en stor chans att ta hem VM bucklan. Så om du spelar på matcher mellan sydamerikanskalag och lag från andra världsdelar, har sydamerikanerna kontinenten på sin sida . Även kringresande fans kommer att hjälpa dem med självförtroendet. Chansen för ett sydamerikanskt land, speciellt Argentina och Brasilien, att vinna är faktiskt riktigt goda.

Tipset: Den obesegrade sydamerikanen 
Det har hållits 6 världsmästerskap i Sydamerika och samtliga har vunnits av länder från sydamerika. Återigen talar det mesta för det.

Bäst oddsen på Sydamerikanska lagen att vinna VM

Brasilien 4.00 Superlenny.com
Argentina 6.00 Nordicbet.com
Uruguay 28.00 888sport.com
Chile 41.00 888sport.com
Colombia 34.00 bet365.com


3) Klara vinnare

I detta världsmästerskap finns det fyra till fem lag som kan ses som dom tunga pjäserna. Medan outsiders kan prestera bortom förväntningar är det väldigt långt för dom att vinna ett världsmästerskap som detta. För den här utgåvan är de fyra stora Argentina, Brasilien, Tyskland, och Spanien. Dina bästa spel ligger alltså på en av dessa fyra då deras prestationer i uttagningarna (Brasilien kvalifierade automatiskt då de är värdlandet) talar för sig självt.

Bäst odds på VM’s stora pjäser att vinna VM

Brasilien 4.00 Superlenny.com
Argentina 6.00 Nordicbet.com
Tyskland 7.00 Nordicbet.com
Spanien 7.85 Betsafe.com

Tänk på: Som vi talade om tidigare, denna gång är Tyskland och Spanien på besök i en svårspelad kontinent för europeiska lag, fördel Argentina och Brasilien.

Brasse spelet: Brasilien i all ära och visst vann dom Confederations cup förra året och med hemmaplan har dom god chans att vinna, men med så mycket ansvar som det vilar på en enda spelare som Neymar så är dom inte alls spelvärda.

2:a Handsfavoriten: Har blivit Argentina och dom har ett betydligt bättre spelvärde, en bredare trupp där många spelare är starka och mina pengar som vinnare läggs hellre på Argentinas axlar.

4) Dödens Grupper

Dödens Grupper
Grupp B, D, och G ses som Dödens grupper (GOD). I grupp B har vi de nuvarande kämparna Spanien och de därefter Holland, följt av Chile och Australien. Trots att det känns osannolikt att Australien kan ta sig ur gruppen så har Chile potential att göra det.

expertens-8-principer

Grupp D
Vad gäller grupp D, den riktiga GOD, så har vi England, Italien, Uruguay, och Costa Rica. Det här är gruppen med några av tungviktarna där några kommer att missa att ta sig vidare.

Grupp G
Sist men inte minst har vi Tyskland, Portugal, Ghana, och USA i grupp G. Trots att det verkar som att Tyskland och Portugal kan klara sig till nästa omgång, Ghana och USA är mer än kapabla att stå upp ordentligt. Att spela på dessa tre grupper kan ge bättre utbetalningar, men även större risker.

5) Dark Horses och Underdogs

Dark Horses & UndersogsI varje världsmästerskap har vi the Dark Horses och Underdogs som tar sig till slutet, och i den här utgåvan är det precis likadant. Det finns faktiskt flera nationer i VM som kan ta sig längre än i tidigare mästerskap. Dark Horses är Belgien, Colombia, Ghana, Japan, och Nigeria.

När det gäller underdogs har vi Chile, Kroatien, Elfenbenskusten, och Schweiz. De här länderna skryter som att de är spelarnas bästa generation, så vänta dig att något av dessa lag kan ställa till det i VM.

Svårt att tro på skrällar?

Vi kommer väl ihåg när Schweiz chockade och slog VM vinnarna Spanien i VM 2010 med 1-0. Vilket lag är det som ställer till det i år?

Kan du lyckas hitta laget som ger dom stora pengarna? När man sedan hittat en kandidat så måste man våga tro och våga satsa. Att lägga 5 000 kronor på Spanien i en match till oddset 1.20 är inge större konst, men att sätta 5 000:- på ett lag som ger 5 till 8 gånger pengarna och sedan sätta den, däri ligger konsten och det är dom liren ett proffs hittar och vågar spela.

Schweiz - Spanien

 

Bäst odds på VM’s Dark horses att vinna VM

Belgien 19.25 Comeon.com
Colombia 34.00 Bet365.com
Ghana 261.00 Comeon.com
Japan 275.00 Nordicbet.com

Bäst odds på VM’s Undersdogs att vinna VM

Chile 42.00 Nordicbet.com
Kroatien 200.00 Nordicbet.com
Elfenbenskusten 151.00 888Sport.com
Schweiz 121.00 888Sport.com

6) Gruppvinnare

Grupp A talar allt för Brasilien och Kroatien, trots att både Kamerun och Mexiko kan bli en hård nöt att knäcka.

Varningen: Kamerun har hög kapacitet och kan ta sig vidare här om det klaffar, kan säkert att komma att bli spelvärda i enstaka matcher pga av att spelbolagen ger dom överodds. Men saker som protester om exempelvis spelarbonusar gör att man än så länge ryggar tillbaka på dom.

Grupp B har Spanien och Holland bästa chansen, men Chile har en fördel av att vara sydamerikanskt så här bör man passa upp.

Sydamerikanen: Chile blir inte lätt för dom två stora lagen Spanien och Holland att knäcka, här kan det skrälla till och ett av storlagen, troligen Holland får lämna VM efter gruppspelet.

Grupp C kan bli svårt med Colombia, Elfenbenskusten, och Japan som alla ser ut att ligga på en ganska jämn nivå.

Tipset: Japans odds under enstaka matcher är att hålla koll på. Kan ge bra utdelning.

Grupp D är det en ordentlig fight mellan England, Italien och Uruguay, men mycket talar för att dom två senare två tar sig vidare.

Floppen: Här tackar engelsmännen tidigt och här är inte Uruguay favoriter av någon anledning, Uruguay bör ses som favoriter i denna grupp.

Grupp E är det Frankrike och Schweiz som ser ut att kunna klara sig bäst.

Grupp F är Argentina favoriten, följt av Nigeria och Bosnien och Herzegovina.

Grupp G ska Tyskland och Portugal ses som dom två tunga, men det är knappast utan en fight.

Grupp H har Belgien bästa chansen, dom är en helt ny fotbollsnation som kan ställa dig det rejält om dom tar sig vidare, efter dom så är det nog Algeriet, Ryssland, och Sydkorea som slåss om sista platsen.

Underskattade: Sydkoreanerna är lite underskattade i denna grupp.

Bäst odds på Gruppvinnare

Grupp A:

Brasilien 1.25 Bet365.com
Mexico 10.00 Nordicbet.com
Kamerun 26.00 Bet365.com
Kroatien 9.00 Superlenny.com

Grupp B:

Spanien 1.75 betsafe.com
Holland 3.75 888Sport.com
Chile 5.10 Comeon.com
Australien 50.00 888Sport.com


Grupp C:

Colombia 1.85 Nordicbet.com
Elfenbenskusten 4.75 Bet365.com
Japan 5.50 888Sport.com
Grekland 9.00 Titanbet.com

Grupp D:

Uruguay 2.95 Nordicbet.com
Italien 2.65 Nordicbet.com
Costa Rica 56.00 Comeon.com
England 3.20 Titanbet.com

Grupp E:

Schweiz 3.85 Nordicbet.com
Ecuador 5.20 Comeon.com
Honduras 36.00 Comeon.com
Frankrike 1.80 Betsafe.com

Grupp F:

Argentina 1.22 Bet365.com
Nigeria 11.00 Titanbet.com
Iran 60.00 Nordicbet.com
Bosnien-Hercegovina 8.00 888Sport.com

Grupp G:

Tyskland 1.55 888Sport.com
Portugal 3.85 Nordicbet.com
Ghana 14.00 Comeon.com
USA 13.00 Superlenny.com

Grupp H:

Belgien 1.67 Nordicbet.com
Algeriet 32.00 Comeon.com
Ryssland 3.25 Titanbet.com
Sydkorea 10.00 Betsafe.com

7) Guldbollen och vem gör flest mål?

Boll i GuldRonaldo var 2002 den outmanade Guldbollen vinnaren. I år finns det däremot topstrikers i flera tuffare grupper.

Här har vi till exempel Luiz Suarez (Uruguay) och Cristiano Ronaldo (Portugal). Att betta på dem ger låg utbetalning. Å andra sidan har vi Lionel Messi (Argentina), Neymar (Brasilien), och Diego Costa (Spanien) som har attraktivare vad och högre chanser att vinna som de som gjort flest mål.

Spel på vem som gör flest mål
Leta efter stjärnor som spelar i grupper med svagt motstånd och dåligt försvar, vips så kan det trilla in ett par mål på en match och dom kan bli svår att hinna ikapp i skytteligan.

Tänk på
Brasilien och Argentina kan ses spela i dom enklaste grupperna vilket kan resultera i många mål, troligen hittar vi VM’s skyttekung där.

Vinnare av Guldbollen

Junior Neymar 7.00 Bet365.com
Cristiano Ronaldo 10.00 Bet365.com
Luiz Suarez 26.00 Bet365.com

8) Spelarna kommer till VM trötta

Klubbsäsongerna tar slut precis innan världsmästerskapet, vilket innebär att lagen som tar sig in på europeiska och nationella cupfinaler sannolikt kommer att ha riktigt utmattade spelare. Fotboll kräver en hel del av kroppen, och kan dra ner spelare om de inte får tillräckligt med vila. Länder som England, Spanien, Italien och Tyskland kommer att ha spelare som tar sig in på mästerskapet helt utmattade. Håll koll på dessas form.

9) Under 2,5 mål – Grekland murar

Grekland DefensivDen grekiska defensiven är inte att leka med när dom väl backar hem, dom täpper till och det händer inte mycket mer i matchen. Räkna med sådana matcher i VM och här ska du spana på spel där du spelar på att det blir under 2,5 mål.

Tipset: Håll koll på oddset för under 2.5 mål och våga spela hårt om spelbolagen bjuder på bra odds, Grekland kan vara spelet som har gett dig ett bra tillskott i kassan efter detta VM.

10) Oerfarenhet på den internationella scenen

Brasilien, Chile, England, Tyskland, och Schweiz har relativt unga spelare med ytterst liten internationell erfarenhet. Trots att tilltron till ungdomen gett en del goda resultat för somliga länder har andra lidit av den dåliga erfarenheten som tillkommer. Fotbolls-VM kan vara en hemsk arena att göra internationell debut på, speciellt när det är i ett varmt land som Brasilien.

Tänk på: Desto längre turneringen lider mot sitt slut desto mer är spelar rutin avgörande, håll koll på vilka lag som har spelare med mycket rutin. Nervositet kan ställa till mycket.

11) Afrika Fighten – Vem kommer längst?

Afrika VM 2014Elfenbenskusten är favoriter till att ta sig längst i turneringen av nationer från Afrika, visserligen så ska dom vara det men dom har inte en alltför lätt grupp framför sig och Kamerun kan om flytet flyter på ta sig längre än Elfenbenskusten. Här kan det vara läge att spela på Kamerun.

Tipset: Spela på att Kamerun blir bästa laget från Afrika

12) Spel på Fulingarna – Varningar och Utvisningar

Grekland Varningar

Visste du att Grekland är ett land att se upp när det kommar att dra på sig varningar medans Ryssarna är ett av dom snällare.

Fulaste landslagen från EUROPA

devil-greklandFul listan
1. Grekland
2. Kroatien

 

angel-spanienSnälla listan
1. Spanien
2. Ryssland
3. Bosnien
4. Belgien

Tipset: Spel på gula kort är helt klart ett lukrativt spel när man har koll på lagens temperament. Här har jag stulit stora pengar av spelbolagen.
Odds sidor VM

 

13) Avståndet mellan Arenorna

vm-arenor-brasilien-2014Brasilien är ett stort land, och vi kommer att ha 12 arenor som tar hand om VM. Varje lag kommer att ha en bas i en stad, och sen får de resa runt i landet för att spela matcherna. Det här kommer definitivt att påverka spelarnas energinivåer.

Tipset:
Håll koll på lagens resvägar.

3 Lag med knepiga Resvägar

1. Uruguay som fått riktigt lång resväg mellan matcherna
2. Honduras åker från Amazonas i norr till Megastaden Sao Paulo i söder
3. England får samma resa som Honduras.

14) WAGS

Fotbollsfruar
Fotbollspelarnas fruar och flickvänner (Wives and Girlfriends, WAGS) kan ha en indirekt påverkan (kommer du ihåg England 2006?). För somliga fungerar de som ren distraktion, och för andra kan de hjälpa till att motivera lite extra. Med tanke på hur mycket media som kommer hänga över WAGS så kan du dessutom vänta dig en del kontroverser däromkring.

Tipset: Kanske läge att läsa skvallertidningar du aldrig läser annars.

15) Spelare som kan göra en skillnad

ronaldo-golden shoeArgentina har Messi, Brasilien har Neymar, Portugal har Cristiano Ronaldo som vann Golden Shoe 2014, och Uruguay har Luis Suarez. Varje fotbolls-VM har ett gäng spelare som kan göra en stor skillnad.

Det var Ronaldo 2002, Zidane 2006, och Iniesta 2010. Deras nuvarande form och hur deras lag spelar kommer att bidra till de här moderna hjältarnas prestationer.

 

 

16) Messis chans att bli bäst någonsin

Messi har sagt sig vara en av de bästa någonsin. Men för att kunna kallas ‘bäst någonsin’ så måste Messi först vinna VM, som Maradona gjorde 1986. Argentina har ett bra lag, om än med ett svagt mittfält när de rör sig mot fotbolls-VM. Om Messi spelar i hålet bakom Aguero och Lavezzi så vet man ju inte, då kanske han kan upprepa det som glorifierade Diego Maradona!

Odds på att Messi vinner Guldbollen

Lionel Messi 8.00 Bet365.com

17) Kan Brasilien göra det?

Scolari har bestämt sig för att hålla sig till mer eller mindre samma lag som vid confederations cup. Det är en vinnarformel med ett bra anfall, bra passningsspel, högt tryck, och zonförsvar. Brasilien är en stark favorit när det gäller att ta hem detta, men allt det kan ändras om de får hård konkurrens efter gruppspelet.

Gruppvinnare: Odds på att Brasilien vinner gruppen

Brasilien 1.18 Titanbet.com

18) Tysk perfektion

Tyskland har länge varit det mest konsistenta laget i fotbolls-VMs historia. I år skryter de om ett mittfält som kallas den “gyllene generationen”. Bastian Schweinsteiger, Mario Goetze, Mesut Ozil, och Julian Draxler kan alla påverka. Det här kan verkligen bli året då Tyskland kammar hem sitt fjärde fotbolls-VM.

Varningen
Men se upp, det händer skumma saker i det tyska laget, svåranalyserat. Se till att hålla dig uppdaterad vad som händer i det tyska lägret.

Gruppvinnare: Odds på att Tyskland vinner gruppen

Tyskland 1.55 NordicBet.com

19) Spaniens grepp om den största någonsin

Men vi kan inte glömma Spanien, som är försvararna av VM-pokalen och återkommande EM-vinnare. Många lag tror sig ha listat ut ett sätt att bryta ned tiki taka-fotbollen som Spanien spelar så starkt. Men deras lag har nu stjärnor som Diego Costa, Koke, Alvaro Negredo, och Fernando Llorente som kan spela fysiskt samtidigt som de pressar sina motståndare. Spanien led en del under confederations cup, men de kan vinna på att de spelat i Brasilien förut.

Syd tar hem tipset
Det mesta talar för att Spanien tar hem sin grupp då lagen i gruppen inte är en alltför hård nöt för dessa välspelande sydeuropeer.

Gruppvinnare: Odds på att Spanien vinner gruppen

Spanien 1.75 Betsafe.com

20) Mördarinstinkten

ValderamaColombia tycks kunna få många mål, men de kan också få ett svagare försvar. Argentina, Brasilien, Tyskland, Spanien, och Italien har alla spelare med riktig mördarinstinkt framför målen. Oavsett vem som vinner VM så kommer vi definitivt få se en del matcher med många mål.

Måltipset
Håll koll på oddsen hos bettingsidorna på spel på att det blir många mål, kan ge bra utdelning.

6 Offensiva lag som bjuder på många mål

1. Argentina
2. Colombia
3. Tyskland
4. Uruguay
5. Spanien
6. Brasilien

21) Redo för snabba förändringar

Under ett mästerskap som detta så händer det alltid saker man inte räknat med, stjärnor som underpresterar, svaga lag på pappret som blivit helt fel analyserad innan. Man måste vara beredd på att snabbt släppa analyser gjorda innan VM då man upptäcker saker man aldrig trodde, många vägrar inse att deras favoritlag faktiskt spelar mycket sämre än man räknat med och kommer inte att räcka till.

22) Finalen

Finalen kommer att vara den 13 juli på Maracana Stadium i Rio de Janeiro. Det blir inte mycket större än såhär. Trots att vi inte kan förutsäga vilka lag som tar sig till finalen kan vi säga att trots att oddsen talar för ett visst lag borde du betta på ett sätt som känns säkert för dig. Så få din bettingplånbok redo, för nu kör vi ned till sambalandet för 2014 års FIFA världsmästerskap.

Odds sidor VM