Hur man spelar Stryktipset

Stryktipset

Stryktipset är ett populärt bettingspel från storfavoriten Svenska Spel där man tippas på 13 olika fotbollsmatcher, oftast från Sverige eller England. Man kan välja mellan 1, X och 2 där 1 står för hemmaseger, X står för oavgjort och 2 för bortaseger. Under hösten 2004 fick en lycklig vinnare ta del av rekordutdelningen på över hela 5 miljoner svenska kronor!

Hur spelar man?

Raderna som hela spelet baseras på fyller man i på särskilda kuponger hos spelombuden, eller på Svenska Spels hemsida ifall man vill köra den moderniserade stilen och slippa ta sig utanför hemmet.

Enkelrad
När man spelar med något som kallas för ”enkelrad” väljer man helt enkelt vilket slutresultat man tror på, per match. Är man osäker på vad man ska välja kan man använda sig av Svenska Spels systemspel. Det är ungefär som att spela flera enkelrader på samma kupong.

Xperten
Det finns även något som kallas för ”Xperten” som är ett snabbspel med helt färdigtippade rader. Detta baseras på spelanalyser från de bästa experterna på Svenska Spel. Perfekt för den som egentligen inte har så bra koll på hur bra de olika lagen är men ändå vill vara med och försöka vinna lite extra pengar!

Minst 10 rätt
För att kunna vinna något överhuvudtaget krävs det att man tippat rätt på åtminstone 10 av de 13 matcherna. Om vinstsumman per rad skulle understiga 10 kronor får man dock inte rätt till utdelning ändå eftersom summan anses vara för obetydlig och liten för att delas ut, summan överförs istället till nästa dragning. Detta är ganska vanligt vid 10 rätt.

Antal rätt Vinstfördelning Vinstchans
13 rätt       40 %                   1:1 594 323
12 rätt       15 %                    1:61 320
11 rätt       12 %                    1:5 110
10 rätt       25 %                   1:697
Garantifond 8 %

Vinstchansen på Stryktipset är 1:607

Stryktipsets Historia “Strök resultaten man inte trodde på”

Namnet kommer från början ifrån att man strök resultaten man inte trodde på och har efter det suttit kvar, man byter trots allt helst inte namn på något som redan blivit otroligt framgångsrikt. Stryktipset startades igång i slutet av oktober år 1934, då tippade man dock på 12 olika matcher och la 25 öre per rad. Detta ändrades inte förrän under 1969 då man istället började tippa på 13 matcher. Högsta vinsten, som från början kallades för ”tolvan”, bytte då namn till ”trettan”. Priserna har med tiden höjts sex gånger och idag kostar varje tippad rad en krona.

Under 2004 infördes tillägget man då kallade för ”13plus” men som sedan bytte namn till”dubbelvinsten”. Det gick ut på att man ska tippa antalet mål i den första av tretton matcher. Fick man rätt på Dubbelvinsten fick man dubbel utdelning på kupongens olika vinstrader, därav namnet.


5 TIPS för Bättre och Trevligare Stryktips rader


1. Titta Titta Titta på så mycket fotboll du bara kan så ökar chansen att vinna.

2. Hela veckan lång Tänk på att det finns en hel vecka till förberedelser,  skaffa superkoll på vilka lag som har den bästa formen.

3. Släkten och familjen Samla dina nära och kära för en trevlig och spännande fotbollslördag.

4. Håll dig kall Eftersom stryktipset bara går att spela på lördagar krävs det tålamod.

5. Adrenalin Även om du inte vill satsa mycket pengar är stryktipset en spännande spelform.

 

Spela Stryktipset direkt på Svenska spels hemsida för ett snabbare spel

Ensam med 13 rätt? 10 milj på Stryket. Spela nu.