HAMBLETONIAN

Hambletonian är ett travlopp som har blivit ett av världens största och ett av de mest prestigefyllda. År 1926 var året som detta travlopp föddes och det blev en succé. Hambletonian är tävlingen för varmblodiga treåringar och många kända namn har genom åren travat i detta lopp.  Hambletonian har fått sitt namn efter den välkände travaren med samma namn som regerade på travbanorna mellan åren 1849-1876.

Hambletonian 2011


Många vill tävla i Hambletonian

Endast treåriga hingstar får anmäla sig till detta lopp. Anmälningarna bör göras i god tid eftersom att det är många som slåss om en plats i detta lopp, en inträdes avgift samt en annan avgift för hästen betalas. En gång per år i början på augusti går loppet av stapeln och vinstpotten låg senast på hela 1,5 miljoner dollar. Hambletonians vinstpott är alltid garanterad till 1,2 miljoner dollar. För att vinna tävlingen så måste man vinna minst två av tre heat. Om olika hästar skulle vinna varje heat så delas vintsumman lika mellan de tre deltagarna.


Meadowlands Racetracks

New Jearsy är platsen som man ska resa till om man vill vara på plats då loppet körs. Travbanan heter  Meadowlands Racetracks och ligger i East Rutherford. Hambletonian har kört på många travbanor genom åren, men sedan 1981 så har hambletonian kört på Meadownloads Racetracks. Längden på banan är 1609 meter lång och är ganska typisk travbana, med ett staket som går runt hela banan och en stor skärm i mitten som visar oddsen.

Meadowlands Racetracks

Map DataMap data ©2013 Google, Sanborn
Map Data
Map data ©2013 Google, Sanborn
Map data ©2013 Google, Sanborn