ELITLOPPET

Elitloppet är Sveriges mest prestigefyllda travtävling. Elitloppet hålls på Solvalla i Stockholm och finalen går alltid söndagen den 16 Maj. Det är en väldigt populär travhändelse som lockar till sig mer än 60 000 besökare varje år. De allra bästa hästarna och kuskarna runt om i världen kommer för att tävla om den stora prissumman som ligger runt 2,5 miljoner kronor. Så det är inte helt fel att säga att Elitloppet är Sveriges absolut största travhändelse under året.


Två tävlingsheat innan finalen

På själva finaldagen så kommer 16 hästar som har bjudits in för att tävla i två heat om platser i det stora loppet. De fyra bästa i vardera heaten går sedan vidare till finalen som avgörs redan samma dag. De travare som fått de allra bästa tiderna får tävla i de bästa startspåren under finalloppet. Banan som de tävlande tävlar på är 1609 meter lång och man använder sig utav bilstart även kallad för autostart.


Elitloppet en social tillställning

Elitloppet har blivit en stor social tillställning. Hela familjer, i goda vänners lag, ett nyförälskat par är bara några grupper att nämna av de som åker till Elitloppet för att njuta av spänningen, loppets charm och den glädje som ligger i atmosfären. Det är en härlig stämning, människor lever upp och man kan se i deras tindrande blick hur lyckliga de är av att få vara på Elitloppet.


Elitloppet även på nätet

Elitloppet har även tagit plats ute på internet. Har man inte turen att kunna se Elitloppet på plats så kan man följa loppet via internet istället. Här kan man nämligen följa loppet direkt på spelbolagens sidor via Livestreaming. På de olika spelsidorna så kan du även se de aktuella oddsen och satsa på den häst du tror kommer att ta hem loppet.

Elitloppet 1999 – Joseph Verbeeck stjäl loppet