ATG

AB trav och galopp som ATG står för bildades 1974 och samma år så lanserades även spelformen V64. Detta spelbolag som ATG är startades eftersom att det inte fanns några spelombud under 1970 talet. Så ATG blev med andra ord Sveriges allra första spelbolag. Vill man spela på V64 så fick man på denna tid bege sig till de lokala postkontoren. Innan ATG kom till så kunde man enbart spela på hästar på trav och galoppbanorna. ATG s nya bebis V64 gjorde premiär på Solvalla den 18:e augusti, resultatet blev en stor succé då omsättningen av denna spelform landade på hela 5,25 miljoner kronor.

2000 spelombud står redo för dig

Under åren så har utvecklingen utav travsporten verkligen gått framåt. Man behöver inte längre gå till de lokala postkontoren för att tippa utan numera så finns det runt 2000 spelombud runt om i vårat avlånga land. Det finns även en mängd med alla möjliga olika spelformer och man behöver inte längre bege sig till trav och galoppbanorna för att se ett lopp. Numera visar nämligen de många loppen på tv, internet och till och med på mobiltelefonerna. Alla kan vara med då det händer vare sig man bor flera mil bort eller ligger i sjuksäng.

ATG`s stora uppdrag av Staten
När ATG grundades av staten så fick spelbolaget det stora uppdraget som lyder: att trygga de långsiktiga för svensk trav och galoppsport genom att innovativt och ansvarmedvetet anordna spel på hästar. Att de hittills har klarat att upprätthålla sitt uppdrag kan man dom med rak rygg stolt svara ja på. Idag så har spelformen V75 som även den ägs av ATG ungefär en miljon spelare som varje vecka tippar. Man har även siffror på att över 1 800 000 besökare kommer till de ca 1000 arrangemang som görs på de olika trav och galoppbanorna varje år, varje Lördag så har V75 även lockat till sig besök utav ungefär 7000 travintresserade människor. Dessa siffror lyfter travet till Sveriges största arenaidrotter genom tiderna.

ATG ger tillbaka till samhället

Med de resurser samt med den stora popularitet som ATG innehar, har i dag lett till att Sverige har en högt klassad trav och häst sport. Idag så har ATG ett överskott på 1,5 miljoner kronor varje år som ges och därav bidrar till utvecklingen utav hästsporten.
Tack vare detta överskott som går tillbaka till hästsporten så har man även skapat ett socialt intresse för befolkningen i Sverige. Många är intresserade och under de stora tävlingarna så samlas både unga och äldre. Här finns glädjen och spänningen i atmosfären och det ger de flesta ett härligt lugn. Träffas man inte på banan så ses man i någon utav de spelombud som finns nere i butiken. Med detta i åtanke så kan man tänka på att ATG än en gång kan hålla ryggen rak och stolt säga att de än en gång lyckats upprätthålla det avtal de en gång i tiden slöt mellan ATGs ägare och staten i en såkallad affärside. Den lyder:
– Att ge kunderna en rikare fritid genom att med en högkvalitativ trav och galoppsport  som grund och ansvarsmedvetet göra spel på hästar spännande, underhållande och lättillgängligt.”

En ny stiftelse kommer till
HNS som står för Hästnäringens Nationella Stiftelse grundades året 1992 av ATG och LRF. HNS innebär att lägga stor tyngd på att säkerhetskälla avel, uppfödning och den högre utbildningen inom Sveriges hästsport. Den 1 Juli år 2003 så kom även HNS att ta över allt ansvar för ATG klinikerna, som även då blev ett eget bolag som bär namnet ATG Hästklinikerna AB.

ATG`s Hästkliniker

Det allra viktigaste för att travsporten ska kunna fortsätta att bedrivas inom ett förtroendefullt sätt är att hästarna mår bra och får en riktigt god omvårdnad samt att de är helt friska. Med tanke på detta så öppnade man upp ett flertal olika hästkliniker runt om i Sverige. Det spelar ingen roll vilken hästras som hästen har utan alla är välkomna till ATG klinikerna för en god omvårdnad. De veterinärer som är anställda på dessa kliniker är specialutbildade och utför årligen runt 60 000 behandlingar. ATG sponsrar ATG klinikerna med 3 miljoner kronor årligen till stiftelsen svensk hästforskning som forskar om allt som rör hästvården.

ATG sponsrar även ridsporten i sverige, flera stora ridsportsevenemang samt den speciella ungdomssatsningen som görs av ridsportsförbundet, STC smat SG.